Най-големият производител на алкохол в света - китайската China Kweichow Moutai Distillery Group, планира да направи първично публично предлагане на акции за три свои бизнес направления до 2020 година.

От ръководството на компанията смятат първата стъпка да бъде с онлайн бизнесът им, който трябва да дебютира на борсата в Шънджън през следващата година. Следваща ще бъде дъщерната компания, занимаваща се със земеделие.

В същото време по думите на председателя на компанията Юан Ренгу дружеството ще продължи стъпките си към развитие на финансови услуги.

Kweichow Moutai заяви на инвеститорите, че акциите й са твърде скъпи

Тази компания заяви на инвеститорите, че акциите й са твърде скъпи

След коментар от китайския официоз

"Ние планираме да разрастваме новите публични компании, за да подобрим имиджа си на номер 1 производител на алкохол в света", коментира той, цитиран от Bloomberg.

Компанията търси нов двигател на растежа си, а ръководителите й смятат, че Kweichow Moutai може да утрои пазарната си капитализация до над 125 милиарда долара.

Подразделението на компанията за производство на алкохол вече се търгува на борсата, като преди време ценните книжа поскъпнаха сериозно.

Най-скъпа марка алкохол, която още не сте чували, изгуби $8 милиарда за ден

Най-скъпа марка алкохол, която още не сте чували, изгуби $8 милиарда за ден

Каква беше причината за това?