Основателят на руската частна военна армия Евгений Пригожин - осъществил неуспешен еднодневен опит за метеж преди месец - регистрира в Беларус компанията Concord Management and Consulting. Информацията за посоченото е налична в Единния държавен регистър на юридическите лица и индивидуалните предприемачи на Министерството на правосъдието на страната, съобщи агенция Reform.by.

Направлението на дейност, което е записано при регистрацията, е "управление на недвижими имоти". По-конкретно, фирмата е регистрирана в Могилевска област, селски съвет Протасевичи, село Цел — на 20 км от град Осиповичи.

В това село всъщност е разположен военен полеви лагер, предназначен за настаняване на преместилите се в републиката бойци на "Вагнер", отбелязва беларуската агенция.

При вписването в регистъра, както пише Reform.by, обявеният уставен капитал на компанията е 200 беларуски рубли (около $80). Освен това, едноличен собственик на беларуската компания е руската Concord Management and Consulting, собственост на Пригожин. А предметът на дейност на руската компания е ресторантьорство и доставки на храна.

Щетите, които Пригожин нанесе на руската икономика

Щетите, които Пригожин нанесе на руската икономика

Отражението на "метежа" на частната армия "Вагнер"