Българското подразделение на швейцарската компания, специализирана в изработването на специфични оптични кабели с висока сложност - Reichle & De-Massari AG (R&M България Производство), откри своята първа специална лаборатория у нас с инвестиция от над 1 милион лева. Тя се намира в София и в нея ще се следи за качеството на високопрофесионалните продукти, които след това отиват на международните пазари.

"Тази нова лаборатория е от изключителна важност за продукцията ни по целия свят", заяви пред Money.bg Радослав Радев, който е управител на "Райхле и Де-Масари България Производство" (R&M). Той подчерта, че "вече има признаци на успокоение на световните пазари, засегнати от кризата в глобалната верига за доставки.

Снимка 589910

Производството в българската столица се изразява предимно в ръчно сглобяване на фиброоптични компоненти за изграждане на телекомуникационни мрежи, като новонаетите служители преминават на специално обучение.

Вследствие на новооткритата лаборатория ще бъдат назначени и между 5 и 10 висококвалифицирани инженери, които ще онговорят за високото качество на продукцията, което трябва да отговаря на международните стандарти.

Историята

"Райхле и Де-Масари България Пръдакшън" е основано през 2011 година. Дружеството е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, които са част от комуникационните мрежи.

Швейцарската R&M влага 5 милиона лева в производството си в София

Швейцарска хай-тек компанията влага 5 милиона лева в производството си в София

Дружеството отваря 100 работни места

От тогава до днес компанията продължава целенасочено да разработва и пуска на пазара решения за автоматизация на сгради, изграждане на 5G мрежи, както и на продуктови системи за центрове за управление на данни.

Снимка 589917

Източник: R&M България Производство

Reichle & De-Massari е създадена през 1964 година и днес има служители и офиси в десетки държави. Продукцията на производствената база в България е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света. В момента в дружеството у нас работят над 350 души.