След като офертата на Илон Мъск да закупи Twitter за $43 милиарда постави социалната мрежа под прожекторите на желаещите да я придобият, гигантът Apollo Global, собственик на Yahoo, също обмисля да участва в наддаването за Twitter, пишат американските медии.

Apollo е оценявала и потенциалното сътрудничество между онлайн медийната компания и Twitter, твърдят запознати. Базираната в Ню Йорк компания е гигант в областта на частния капитал и кредитирането, като управлява портфолио за около $500 милиарда.

Разбира се, няма гаранция, че от Twitter ще се съгласят на тази или на друга сделка.

Илон Мъск получи място в борда на директорите на Twitter

Илон Мъск получи място в борда на директорите на Twitter

След като стана най-големият акционер на социалната мрежа

Очаква се социалната мрежа да отхвърли предложението на Илон Мъск още тези дни. Компанията ще отчете финансовите си резултати на 28 април и е вероятно да представи подробна информация за позицията си тогава.

Частният инвестиционен фонд Thoma Bravo също проявява интерес към Twitter. Няма гаранция, че някоя от фирмите за дялово инвестиране ще направи твърдо предложение, независимо дали за цялата компания или само за част от нея. В крайна сметка може и изобщо да не се стигне до сделка - нито с Мъск, нито с който и да е, коментират експерти.

Миналата седмица акциите на Twitter не измениха силно цената си след офертата на Илон Мъск, което обикновено е знак, че предложената сделка не предизвиква ентусиазъм от страна на инвеститорите.

Свалянето на Twitter от борсата и се превърнало в едно от най-големите изкупувания с ливъридж на всички времена, въпреки че компанията не притежава качествата на типична цел за подобна сделка, като например силен и стабилен паричен поток.

Мъск предложи $43 милиарда, за да купи Twitter

Мъск предложи $43 милиарда, за да купи Twitter

Предлаганата цена е с 54% премия на акция