Вече е ясно кой ще бъде новият собственик на McDonald's в Руската федерация. Бизнесът на веригата за бързо хранене в страната ще бъде продаден на един от местните франчайз оператори на американската корпорация - компанията GiD на петролния бос от Сибир - Александър Говор, предават световните агенции, цитирайки официално съобщение на световната верига.

От McDonald's уточняват, че вече е сключено и споразумение за продажбата. То предвижда запазване на работните места за персонала. Ресторантите на веригата обаче ще работят под друго име.

 McDonald's продава бизнеса си в Русия след 32 години в страната

McDonald's продава бизнеса си в Русия след 32 години в страната

Преди малко повече от два месеца веригата спря операциите си в страната

Александър Говор управлява 25 ресторанта на бранда в Сибир. Той беше посочен като един от основните претенденти за сделката. Вторият потенциален купувач беше компанията SPP на Кайрат Боранбаев, роднина на бившия президент на Казахстан Назърбаев.

Бъдещият нов собственик се очаква да закупи всичките 850 имота на McDonald's в Русия, като сделката вероятно ще бъде финализирана през следващите седмици.

Говор се е съгласил и да продължава да изплаща заплатите на корпоративните служители, които работят в 45 региона на страната до затварянето на техните офиси.