Tesla Inc бе добавена към правителствения списък на одобрените производители на автомобили в Китай, съобщи местното Министерство на индустрията и информационните технологии, цитирано от Reuters. Това означава, че е дадена зелена светлина за производството на Tesla в Поднебесната империя, казва Йел Джанг, директор на базираната в Шанхай консултантска компания Automotive Foresight.

Очаква се производството в завода в Шанхай, първият на компанията извън САЩ, да започне още през този месец. Под въпрос обаче са производствените цели, заложени до края на годината. Причините за това са най-вече несигурните поръчки и въпроси около доставчиците, споделят източници, запознати с въпроса.

До края на 2019 година американският производител на електрически превозни средства има за цел да произвежда най-малко 1 000 електромобила Model 3 седмично като част от амбициите на компанията да увеличи продажбите на най-големия автомобилен пазар в света. По този начин ще се избегнат и по-високите тарифи за внос на американските автомобили.

Графикът на масовото производство е от решаващо значение за надеждите на Tesla да достигне до края на годината общата си производствена норма от 500 000 превозни средства.

Заводът идва като надежда на фона на търговската война между САЩ и Китай и слабостта на пазара на коли в Китай като цяло. Продажбите на нови превозни средства на ток се свиват вече за втори пореден месец и е много вероятно тази година да нараснат с по-бавни темпове до 1,5 милиона броя, което е по-малко от предходната прогноза за 1,6 милиона електроколи, тълкуват работодатели.

Стана ясно, че компанията е започнала нова фаза на строителните работи в завода в знак на увереност в своята стратегия за Китай. Новите съоръжения ще включват производствени единици за батерии.

Освен това Tesla търси да наеме инженери за производство на батерии в Шанхай според официалните си обяви за работа.

Tesla пропусна целта си за 100 000 доставки през третото тримесечие

Tesla пропусна целта си за 100 000 доставки през третото тримесечие

Все пак компанията се справи по-добре от предходните две