Две ИТ компании и един лидер във фармацевтичната индустрия са най-желаните от студентите у нас работодатели през 2020 година. Американската IBM, която има дълга история на българския пазар, е на първо място като най-желано място за работа през тази година. Веднага след нея са "Софарма" АД и VMware.

Това сочи тазгодишното издание на проучването Graduate Survey, изготвено от ToTheTop Agency и публикувано от "Инвестор". В него са представени топ 100 на най-работодателите с най-добър имидж сред студентите у нас.

През 2020 година всички компании в топ 3 се различават от тези през миналата, когато водеща беше "Банка ДСК", следвана от Coca-Cola Hellenic и "България Ер". В последното издание това дружество на Coca-Cola у нас (групата оперира с пет отделни компании в страната) се премества надолу до 4-та позиция.

Къде искат да работят студентите у нас: Топ 50 на най-желаните компании за 2019-а

Къде искат да работят студентите у нас: Топ 50 на най-желаните компании за 2019-а

"Банка ДСК" за първи път е лидер в класацията

През тази година изненадващо на 5-то място се нарежда групата зад "Нова телевизия" - "Нова Броудкастинг Груп". В новото издание на проучването за първи път влизат и телевизионни медии. От тях "БТВ Медиа Груп" е на 8-а позиция, а БНТ - на 19-а.

В топ 10 на най-желаните от студентите работодатели влизат още Coca-Cola European Parners Services Bulgaria, Hewlett Packard, SAP Labs и Bayer Bulgaria.

При лидерите в аутсорсинг сектора най-напред в класацията е Telus International, която застава точно след Lufthansa Technik на 12-то място. Във банковия сектор най-високо се класират "УниКредит Булбанк" и "Банка ДСК" - съответно на 16-то и 17-то място. От телекомуникационните компании А1 е най-желаната, като тя е на 18-та позиция.

Снимка 480000

Таблицата в пълен размер може да видите тук.