Един на всеки трима от гърците, мигрирали в чужбина преди повече от една година, е успял да си осигури годишни доходи от 20 до 40 хиляди евро.

Един на всеки пет е бил с годишни доходи от 40 до 60 хиляди евро, според изследване на гръцката анализаторска компания ICAP, цитирано от атинското издание "Имерисия", съобщава БТА. 

От тези гръцки мигранти 10 на сто са получавали над 100 хиляди евро годишно, а 14 на сто между 61 и 100 хиляди евро.

63 на сто от гърците, мигрирали в чужбина, са на възраст между 31 и 35 години, а 28 на сто са по-млади - между 26 и 30 години. 

Повече от половината от тях са отишли в чужбина, за да работят, като преди това са придобили квалификация в Гърция. 20-25 на сто от тях са мигрирали най-вече за следдипломна квалификация и за да си намерят и работа. 10 на сто са заминали, за да работят, но без да са работели преди това в родината си. 

42 на сто от гърците, тръгнали да търсят по-добър живот и кариера в чужбина, казват, че не смятат да се върнат обратно в страната. А 51 на сто заявяват, че нямат дори желание да съдействат за повишаване на конкурентоспособността на гръцката икономика.