Създаването на навици, чрез които всеки управлява времето си, определено не са лесна задача. В крайна сметка обаче начините на организиране на деня говорят кога един човек е успешен и кога се е отдалечил от успеха.

Ето няколко ежедневни навика, чрез които неуспелите пилеят времето си, представени от Business Insider.

Не планират задачите си

Разписания, програми, графици... Всеки успешен човек планира времето си. Воденето на график има решаващо значение за приоритетите в ежедневието.

Не си водят записки

Това до известна степен върви ръка за ръка с воденето на график. Записвайте си какво сте успели да свършите и какво още сте си наумили да направите.

Лесно се разсейват

Спонтанността е очарователна, понякога дори и полезна черта - това напомня, че трябва да сте гъвкави при непридвидени ситуации. Но ако премине към неспособност за фокусиране върху нещата, това със сигурност е проблем.

Вечно отлагат

Много хора отлагат задачите си от време на време, обикновено по безобиден начин. Постоянното отлагане обаче е съвсем друга история. Ако непрекъснато оставяте днешната работа за утре, със сигурност това е нещо, по което трябва да работите, ако искате да пожънете успехи.

Нямат свои лични "ритуали"

Създайте си навици, които влияят позитивно на ежедневието ви, като ви мотивират. Малките лични ритуали могат да започват още от сутрешната чаша кафе и да завършват с вечерна йога например. Те ще поддържат напредъка и развитието ви.

Не отделят време за забавление

Какво е успехът, ако животът е празен? Ето защо винаги трябва да се открадва и по малко време за забавление. Заетите хора обикновено нямат време за шляене, но позитивното настроение оказва влияние на успеха.

Не си поставят цели

Поставянето на конкретни - краткосрочни и дългосрочни цели определено поддържа професионалния напредък и личностното израстване.

Залагат на "бързата работа"

Понякога в устрема си да свършат повече работа хората се стремят да са колкото се може по-бързи. Това обаче определено оказва влияние върху успеха при изпълнението на задачите. Все пак "бързата работа е половин работа".