Тази година не беше обособено благоприятна в кариерно отношение за някои. Ето и няколко от най-грандиозните кариерни провали през последните месеци, събрани от Forbes.

Грег Гласман

Основателят и главен изпълнителен директор на CrossFit подаде оставка през юни, след като изтече разговор от Zoom среща, в който той казва, че не смята, че трябва да има траур за смъртта на Джордж Флойд. По време на същата среща Гласман говори за конспиративна теория, според която Флойд е част от верига за пране на пари, включваща фалшиви банкноти и смята, че расизмът и полицейската жестокост не са системни проблеми. Гласман бързо се извини и заяви, че това е било грешка. Седмица по-късно Ню Йорк Таймс публикува разследване с подробности за обвинения в сексуален тормоз и сексизъм на работното място в CrossFit, което е толерирано от Гласман. Чрез говорители на компанията Гласман отрече подобно поведение. Дни по-късно той продаде CrossFit на Ерик Роза, бивш изпълнителен директор на Oracle, който е притежавал фитнес зала CrossFit в Боулдър в Колорадо.

Руди Джулиани

Преди Джулиани беше известен като федерален прокурор,а по-късно като адвокат на президента Доналд Тръмп. През септември Министерството на финансите санкционира украинеца Андрей Деркач за опити да повлияе на президентските избори през 2020 г. в САЩ. Джулиани се срещна с Деркач миналата година, но твърди, че нямал представа, че е руски агент.

След изборите Джулиани започна да доказва неоснователните твърдения на Тръмп за широко разпространена измама на гласоподавателите и направи поредица от необосновани пресконференции.

Като капак на всичко, след като се появява публично в продължение на месеци, без да носи маска, 76-годишният Джулиани се разболява от Covid-19 през декември.

Рон Майер

Той се оттегли от поста изпълнителен заместник-председател на NBCUniversal през август, след като стана ясно, че се е забъркал в извънбрачна връзка. В изявление, дадено по това време пред множество медии, Майер каза: "Разбира се, това е жена, с която имах много кратка връзка преди години. Направих това оповестяване, защото други научиха за това и непрекъснато се опитваха да ме изнудват да им плащам пари, или възнамеряваха да намесват NBCUniversal, която няма нищо общо с този въпрос, както и да публикуват неверни твърдения за мен."

Тревър Милтън

Основателят Nikola Corp. подаде оставка като изпълнителен председател и се оттегли от борда на компанията след обвиненията в измами. Както Forbes съобщи, по-рано Милтън бе обвинен в невярно представяне на технологията и възможностите компанията, преди да стане публична. Доклад от Hindenburg Research твърди, че "пробивната" батерийна система, по която Милтън казва, че компанията работи не съществува. Nikola пусна подробно опровержение, но без да даде отговор на всички от повдигнатите въпроси. Милтън нарече доклада на Hindenburg Research "фалшив". Във вече изтрития туит на 20 септември Милтън написа в Twitter: "Фокусът трябва да бъде върху компанията и нейната мисия, която променя света, а не върху мен. Възнамерявам да се защитя срещу неверни твърдения, отправени към мен от външни недоброжелатели." Освен това 38-годишният Милтън също е обвинен в сексуално насилие от две жени, според които това се случило години преди той да основе Nikola, според CNBC. Говорител на Милтън отрече твърденията.

Адам Рапопорт

Дни след написването на публикация в отговор на протестите, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд, бившият главен редактор на списанието Bon Appétit се оплита в собствените си противоречия, свързани с расовата дискриминация. Снимка на Рапопорт от октомври 2013 г., в която изглежда той е боядисал лицето си в тъмен цвят за Хелоуин, обиколи социалните медии през юни. Във вече изтрит пост в Instagram Рапопорт обяви оставката си.

В публикация в Instagram на 10 юни, Bon Appétit публично призна случаи на расова дискриминация. В този пост компанията се ангажира да въведе обучение за борба с расизма за персонала си и да отстрани неравенствата в заплащането. Седмици по-късно три цветнокожи звезди на Test App на Bon Appétit се отказват заради проблемите на расовата дискриминация.

Джефри Тубин

Дългогодишният репортер на New Yorker и водещият правен анализатор на CNN беше отстранен от списанието през октомври след инцидент, при който се твърди, че неволно се е изложил по време на разговор с колеги в Zoom. В изявление Тубин каза, "Направих смущаващо глупава грешка, смятайки, че съм извън обсега на камерата. Извинявам се на жена си, семейството, приятелите и колегите си. "Малко след това той поиска отпуск. През ноември New Yorker уволни Тубин след вътрешно разследване.

Трой Йънг

През юли Ню Йорк Таймс публикува доклад, в който се твърди, че Трой Йънг, президент на Hearst Magazines насърчава "токсична работна култура". Служители казаха, че Йънг изпраща по пощата порнография и на няколко пъти прави неприлични сексуални коментари, включително питайки бременната тогава бивша редакторка на Cosmopolitan Мишел Руиз: "Бебето мое ли е?" Според доклада има случаи на расова дискриминация от негова страна. В изявление, дадено на "Таймс", Йънг казва: "Конкретните твърдения, повдигнати от моите недоброжелатели, са или неверни, силно преувеличени или извадени от контекста. "Говорителка на Hearst Magazines заяви пред Times, че "преследването на върхови постижения на Йънг понякога е било съчетано с нагло поведение". Ден по-късно Йънг изпрати имейл до персонала с извинение за поведението си и заяви, че докладът на Times е погрешно представяне на "културата, която сме изградили в Hearst Magazines". Йънг подаде оставка по-късно същия ден.