Служителите на Netflix и Google вече се присъединяват към добре платените кадри в Силициевата долина с годишно възнаграждение повече от 200 000 долара.

Стандартният служител на Google печели по 246 804 долара на година, като тук не става дума за високите позиции в компанията, пише Business Journal. Заетите в Netflix на същото ниво пък взимат 202 335 долара през 2018 година, след като получават 10 процента увеличение на заплащането си спрямо предходната 2017 година.

Това са данни за средна годишна заплата, което означава, че всеки работодател плаща както по-малко от посочените суми, така и повече. Основната разлика обаче е, че един стандартен служител взима над 200 000 долара.

Google, Apple или Netflix не изискват диплома от колеж, за да те наемат на работа

Google, Apple или Netflix не изискват диплома от колеж, за да те наемат на работа

За компаниите професионалния опит се явява еквивалент на дипломата

Тенденцията сред технологичните гиганти в Силициевата долина е да плащат все по-големи заплати. Всяка публична компания е задължена от правителството на страната да отчете средната заплата, която дава, според правилата за оповестяване на финансовите данни в САЩ.

Във Facebook средната работна заплата за 2018 година е била 228 651 долара, след като спада с 4,9 процента през предишната година.

Причината за увеличаването на възнаграждението е, че технологичните империи искат да привлекат най-талантливите хора към тях и едновременно с това към най-скъпия жилищен пазар в Щатите.