Да си признаем - в съвременния пазар на труда всеки си е задавал въпроса "Мога ли да изкарам повече пари?". И това е съвсем естествена реакция на стопанската ситуация у нас - икономиката се намира в сложен водовъртеж от растеж, инфлация, технологичен натиск и ... липса на работна ръка.

Пазарът на труда в България от години е пазар на купувачите/служителите, а не на продавачите/работодателите, което поставя първите в отлична стартова позиция. Преди време един мениджър с богат опит ми каза: "За финансовите интереси на служителите ми се грижат моите конкуренти, които постоянно ги атакуват с предложения".

Но да си признаем - това се отнася до онзи специалисти, които са натрупали безценен опит и умения и които всеки желае. А за да станете толкова безценен кадър, са необходими години положени усилия в професионалното си развитие. И най-важното - те да са в правилната посока.

Ето защо Money.bg и Webcafe.bg създадоха проекта "Твоето БЪДЕЩЕ" - платформа за кариерни съвети, която да служи за личен консултант в областта на човешките ресурси както за служители, така и за работодатели.

Снимка 612020

Източник: iStock

На нея ще откривате премиум съдържание, създадено от българския пазар на труда за българския пазар на труда. Изградихме мрежа от утвърдени експерти, сред които HR специалисти, икономисти, бизнес консултанти, психолози, висши мениджъри и други, чиито знание и съвети ще достигат до вас ежеседмично. Ето само малка част от темите, които предстоят:

  • Курсовете, които могат да променят кариерата
  • Работна сила след 65 години - мисия възможна
  • Да се пенсионираш на 40 - да, възможно е
  • Най-търсените професии днес и утре

... и още много. В същото време от екипа на Webcafe.bg ще предложат много ценни съвети за личностно развитие, ще разкажат историите на хора, намерили своя път след дълго лутане; на сплотени екипи; на условията, с които едно работно място се превръща в магнит за служители; на успешните практики по отношение на все по-важния за всички ни wellbeing. 

Снимка 612063

Нека е ясно за всички - информацията е сила, а една от идеите на "Твоето БЪДЕЩЕ" е да направят всеки читател по-силен на пазара на труда. Ето защо в специалния хъб - yourfuture.bg - ще могат да бъдат открити препратки към всички материали в двата сайта, бързо и лесно.

В проекта ще дадем примери и с добрите практики в българския бизнес. Ще ви запознаем с историите както на успешни служители, така и на много успешни работодатели. И не на последно място - ще ви пренесем в БЪДЕЩЕто с достатъчно информация, която да ви помогне да се подготвите за него. Защото както прогнозира Клаус Шваб, създател на Световния икономически форум, при Четвъртата индустриална революция талантът ще стане по-важен от капитала.