Акциите на собственика на търговски центрове в Източна Европа, включително и в България, Nepi Rockcastle са се свили с 5%, което отчита най-сериозния им спад през последните три месеца. За последен път книжата на компанията отчетоха по-голямо намаление през ноемри месец - от 14 на сто.

Причина за поевтиняването на книжата е обявените по-малки от очакваното дивиденти за 2019 година, пише сайтът Business Daily.

Компанията, която притежава портфолио от молове в девет държави на обща стойност от 5,8 милиарда евро, постигна растеж на дивидентите от 9,54% към декември 2018 година.

Главният изпълнителен директор Алекс Морар обаче обяви, че ръстът за настоящата година ще бъде значително по-нисък - около 6 на сто.

През изминалата година Nepi Rockcastle направи придобивания на обща стойност над 594 милиона евро и инвестира нас 260 милиона евро в земя.

У нас компанията придоби столичните молове "Сердика Център" и "Парадайз". Тя беше и сред кандидатите за The Mall, но сделката за този търговски център пропадна.