Alibaba Group заяви, че облачното звено на комоанията има за цел да набере 5 000 служители в световен мащаб от сега до края на тази финансова година, предава Reuters. Ще се търсят специалисти области като база данни, сървъри, чипове и изкуствен интелект, се казва в изявление на Alibaba.

"Преминаването към дигитална трансформация за предприятията в Китай, което по-рано се очакваше да отнеме от три до пет години, сега вероятно ще бъде ускорено и ще приключи в рамките на една година", казва Джеф Джанг, президент на Alibaba Cloud Intelligence.

"За да вървим напред с пълна скорост, ние не само изграждаме надеждни облачни технологии и услуги, но и инвестираме в ИТ таланти от цял свят", каза той.      Финансовата година на Alibaba продължава до 31 март.

По-рано през тази година (април) от комоанията съобщиха, че ще инвестират 28 млрд. долара в облачни технологии през следващите три години, като планът идва на фона на бума в търсенето на бизнес софтуерни услуги заради пандемията.

Коронавирусът направи основателя на Alibaba най-богатия човек в Азия

Коронавирусът направи основателя на Alibaba най-богатия човек в Азия

Той измести индийския милиардер Мукеш Амбани след срива на цените на петрола

Инвестицията се равнява на около половината от приходите на китайската компания за фискалната 2019 г.

Китайският гигант заяви, че планира да изгради повече центрове за данни, за да допълни съществуващата си мрежа, която покрива 21 региона в света, и да подкрепи развитието на технологии в области като чипове на изкуствен интелект (AI).

Джанг заяви, че пандемията е поставила икономиката в състояние стрес и компанията се надява инвестицията да помогне на бизнеса при възстановяването.