Американският производител на електромобили Rivian най-накрая може да предприеме стъпки към Европа. Не става въпрос обаче за производство на електромобили. Наскоро компанията публикува обява за работа за мениджър, който да застане начело на сервизен център в Берлин, Германия. Това би било първият отпечатък на американският производител на електромобили в Европа.

Rivian е сравнително нов производител на електрически превозни средства. Компанията произвежда два електромобила в завода си в САЩ - R1T и R1S.

Rivian е базирана в Калифорния, с производствен завод в Нормал, Илинойс. Има и други съоръжения в Пало Алто, Калифорния, Карсън, Калифорния, Ванкувър, Британска Колумбия, както и Уокинг, Англия. Освен това Rivian има планове да построи друга фабрика в Джорджия за 5 милиарда долара.

Mercedes-Benz и американската Rivian ще произвеждат електрически ванове в Източна Европа

Mercedes-Benz и американската Rivian ще произвеждат електрически ванове в Източна Европа

След няколко години ще се изгради изцяло ново производствено съоръжение

Rivian има сделка с най-големият търговец в електронната търговия Amazon. Още през 2019 г.,компанията на Безос обяви, че ще закупи 100 000 микробуса за доставка от Rivian. Според съобщенията Amazon е изпълнил едва минималния минимум от поръчка на 10 000 превозни средства тази година и сега двете компании предоговарят.

Дали и кога Rivian ще стъпи в Европа остава неизвестно. Новата обява, публикувана от Rivian, предполага, че това може да се случи рано или късно. Според обявата търсеният кандидат трябва да има опит и да е запознат с процесите на обслужване, да има "страхотни лидерски умения" и т.н.