HSBC Holdings Plc не планира да предлага биткойн или крипто търговия и инвестиционни услуги, свързани с тях, на своите клиенти. Това става ясно от интервю на Reuters с изпълнителния директор Ноел Куин.

Банката не се интересува от биткойн, предвид неговата волатилност и не го популяризира като клас активи в бизнеса си за управление на активи, каза Куин, цитиран от Bloomberg.

В същото време Китай продължава да ограничава криптовалутите. Китайската народна банка издаде ново предупреждение, което гласи, че виртуалните валути не могат да се използват като пари.

Пекин разработва цифров юан от 2017 г., но отмени първоначалните предложения за монети и ограничи търговията с виртуални валути в своите граници.

Консервативната гледна точка на HSBC за биткойните е дългогодишна позиция. В началото на годината гавният финансов директор Юен Стивънсън заяви, че остава предпазлив по отношение на биткойните, но че банката е отворена за цифрови валути, особено тези, свързани с централните банки. През 2018 г. бившият главен изпълнителен директор Джон Флинт заяви, че банката е "много скептична" по отношение на криптовалутите.