Китайската компания Kuaishou Technology, която управлява най-популярната услуга за кратки видеа в страната, която е конкурент на Tik-Tok, направи най-голямото технологично първично публично предлагане от дебюта на Uber преди няколко години.

Дружеството излезе на борсата в Хонконг, като акциите му поскъпнаха със 194%, като това му донесе капитал от 5,4 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Книжата започнаха търговията на цена от 338 хонконгски долара при първоначално обявена стойност от 115 хонконгски долара. Това оцени фирмата на 179 милиарда долара.

Така Kuaishou Technology направи най-голямото IPO в технологичната сфера от дебюта на платформата Uber през май 2019 година, която успя да привлече капитал от 8,1 милиарда долара.

Kuaishou е един от гигантите сред социалните мрежи в Китай. Тя предлага платформа за кратки видеа и стрийминг видеа, която има над 300 милиона активни потребители дневно.

Основната част от приходите ѝ идват от стрийминг услугите, които са допринесли да 84% от приходите на компанията през 2019 година.