Едно от най-големите шивашки предприятия у нас и един от най-големите работодатели в Северна България - плевенската "Мизия 96" АД, затвори производството си и няма да работи през следващите две седмици заради заразени с коронавирус служители.

От компанията предвиждат срокът за спиране на работа да бъде удължен при необходимост, след като в един от цеховете им, в който работят 100 души, са били дадени пет положителни проби за COVID-19, пише сайтът News.bg.

Според информацията първият случай в дружеството се е появил на 8 април, като към момента всички, които са били заразени, са изолирани и се лекуват.

"Спираме цялото производство още от утре (бел.ред. от вторник). Никой няма да идва на работа с оглед да запазим останалата част от екипа в добро здраве", посочва пред БНР председателят на Съвета на директорите Христофор Дочев.

Основаната през 1950 година "Мизия 96" е водещ производител на мъжки облекла у нас. За нея към момента работят над 900 души, като това я прави един от водещите работодатели в региона. В Плевен дружеството има общо 7 производствени линии и 3000 квадратни метра складова база.