"Няма такава фирма". Как ви звучи това за име на българска компания? Към момента в Търговския регистър фирма с такова наименование у нас няма, но скоро може и да се появи. Не знаем със сигурност, но знаем, че нестандартните имена на родни компании набират все по-голяма сила. Дори вече си имат и група във Facebook, която е озаглавена "Находка на деня при ровичкане в Търговския регистър".

"Зелените" стартъпи привлякоха 32 милиарда долара в световен мащаб

"Зелените" стартъпи привлякоха 32 милиарда долара в световен мащаб

Най-голяма концентрация на стартиращи компании има в Лондон

Проверката на Money.bg показа, че у нас съществуват наименования на фирми, за които не сме и подозирали. Някои от тях са действащи, други вече не. Но имената им остават. Като това на "С.Е.К.С." ЕООД, например. И не, дружеството не е предлагало сексуални услуги под никаква форма. Занимавало се е с покупки на стоки с цел препродажба, най-общо казано.

Едни от най-нестандартните имена днес са на стартъпи

Това си има своята логика. Докато едно време най-важно за една фирма беше да излиза по-напред в телефонния указател, днес едно от най-важните неща за една нова компания е нейното име да е кратко и лесно за произнасяне, да е универсално и ако може да се разбира и на други езици.

Има обаче и още един работещ модел. Името на компанията да е различно, открояващо се и запомнящо се. Често това е с цената на усмивки сред хората, но формулата определено работи и то в целия свят. Страната ни не прави изключение.

Ето и част от най-странните имена:

СОРОС ГРУП ЕООД

Централата на тази фирма е в Русе, а дейността й е посредничество при покупка на недвижими имоти.

Фондация Мозъчни експерименти

Тази неправителствена организация пише за себе си, че "фокусира вниманието върху човешкия мозък, който е най-висшето творение на планетата, тъй като историята на човешката цивилизация се състои от мозъчни експерименти".

Колко са новорегистрираните компании в България тази година?

Колко са новорегистрираните компании в България тази година?

Анализ на ИПИ

Маратон за любовта ЕООД

Това е наименованието на една от многото фирми на известната сексоложка Наталия Кобилкина. В портфолиото на компанията пише, че тя се занимава с "организиране и провеждане на обучения в областта на личностното развитие и усъвършенстване".

ХАХА ЕООД

Тази българска фирма е със седалище в Пловдив и се занимава с дизайн и разработване на интернет страници, интернет услуги и интернет търговия. Предлага и софтуерни продукти, както и производство и сервиз на електронни компоненти.

Бай Ганьо ЕООД

Дружеството извършва търговия на едро и дребно с всякакъв вид стоки, а нейният управител не е Бай Ганьо. Казва се Петър Горанов и най-вероятно има добро чувство за хумор.

Боби Дъ Бест ЕООД

Фирмата се занимава с търговия, спедиция и складова дейност.

При двете муцки ООД

Мариана Танева и Гроздана Делчева са управителите на въпросната компания, която е от Хасково и се занимава с покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти и с друга търговска дейност.

За това как да изберем правилно и уникално име на фирмата, която основаваме, има много и най-различни съвети. Това, което сякаш се откроява най-много е, че наименованието трябва да бъде кратко, ясно и запомнящо се. Останалото е въпрос на въображение.

Кои са най-богатите основатели на стартъпи в Европа

Кои са най-богатите основатели на стартъпи в Европа

Най-младият е на 27 г. и притежава £1,37 милиарда