Американската технологична компанията Twitter ще плати 809,5 милиона щатски долара за уреждане на колективен инвеститорски иск срещу нея, предадоха световните агенции. Това се случва вследствие на заведено дело през 2016-а година.

В сключеното споразумение пише, че компанията ще заплати сумата "без признание, отстъпки или констатиране на каквато и да е вина, отговорност или нарушение".

Най-голямото придобиване в Австралия: съоснователят на Twitter Джак Дорси купува платформата Afterpay

Най-голямото придобиване в Австралия: съоснователят на Twitter Джак Дорси купува платформата Afterpay

За 29 милиарда долара

Заведеното дело обвиняваше компанията за социални медии и нейното висше ръководство, че са направили "фалшиви изявления" и са подвели акционерите за финансовия й растеж и по това е довело до "изкуствено завишени цени". Нансени са и "икономически щети" на инвеститорите по онова време.

През месец юли Twitter отчете по-висок ръст на приходите от очакванията на Wall Street. Основната причина е, че социалната мрежа е направила подобрения в алгоритъма си за насочване на реклами, чрез които марките достигнат по-лесно до потенциалните си клиенти. Акциите на компанията през лятото се повишиха с 5% до 73 долара.

От началото на годината Twitter влага неимоверни усилия в различни подобрения на платформата и в представяне на нови продукти в опит да обърне годините на бизнес стагнация и да постигне целта си да удвои годишните си приходи до 2023-а година.

Приходите от реклама възлизат на $1,05 милиарда. Това е с 87% повече от предходното тримесечие и надвишава прогнозите на Wall Street, които бяха за 909,9 милиона долара.

Twitter увеличи приходите си до 1,19 милиарда долара

Twitter увеличи приходите си до 1,19 милиарда долара

Тези от реклама са в размер на $1,05 милирада. Основната причина е подобрение при рекламите