Американската банка Citigroup Inc. съобщи, че продава бизнеса си с банкиране "на дребно" в Индонезия, Малайзия, Тайланд и Виетнам на сингапурската банка United Overseas Bank Ltd. (UOB). Това става в рамките на стратегията на банката за излизане от бизнеса с банкиране "на дребно" в Азия и фокусиране върху бизнеса с управление на активите на богати клиенти.

При сделката UOB ще плати за бизнеса с банкиране "на дребно" и издаване на кредитни карти сумата от 4 милиарда сингапурски долара (около 3 милиарда щатски долара), както и премия в размер на $690 милиона, пише Интерфакс.

Срокът за пълното приключване на сделката се очаква да е в рамките на: средата на 2022 г. - началото на 2024 г., в зависимост от времетраенето на процедурата за получаване на одобрение от съответните регулатори.

През април 2021 г. Citigroup обяви плановете си за излизане от пазара на банкиране "на дребно" в 13 държави, 10 от които са в Азиатско-Тихоокеанския регион. Вместо това, банката ще се съсредоточи върху бизнеса с управление на активи.

През декември миналата година Citigroup продаде банковия си бизнес във Филипините, а малко по-рано - този в Австралия. Банката обмисля да сключи подобни сделки в Южна Корея. Освен това, Citigroup води преговори за продажбата на свои активи на още 6 пазара: Тайван, Индия, континентален Китай, Полша, Русия и Бахрейн, отбелязва The Wall Street Journal.

Citigroup задължи служителите си в САЩ да се ваксинират, или ще бъдат уволнени

Citigroup задължи служителите си в САЩ да се ваксинират, или ще бъдат уволнени

Едно от условията за наемане на работа на служителите на Citi е да представят доказателство за ваксинация