Дъщерната компания на Sony Networks Television - IMS Internet Media Service (IMS), стана мажоритарен собственик на международното дружество за дигитална реклама Httpool, което има силно присъствие в Централна и Източна Европа, включително и в България.

Предстои придобиването на бъде одобрено от регулаторите. С неговото осъществяване ще бъде създадена една от най-големите дигитални маркетингови и рекламни компании в световен мащаб.

Заедно двете дружества работят с над 6000 медийни агенции и марки и представляват водещи интернет брандове, като Twitter, LinkedIn, Spotify, както и над 5000 глобални и местни издатели в 30 страни в Латинска Америка, Централна и Източна Европа, Азия и Океания, става ясно от официалното съобщение на Httpool.

"Със сигурност това е голямо събитие и за нашата компания, което ще се отрази в предоставянето на нови възможности. Сътрудничеството с IMS ще отвори вратата към нови пазари", коментира пред Money.bg изпълнителният директор на Httpool България Венцислав Костов

По неговите думи партньорството с компанията ще има особен принос в областта на обученията, които все още не са така развити на нашия пазар.

На въпроса дали след сделката от българското подразделение на Httpool очакват наемането на нови служители, Костов посочи, че по принцип има планове за разрастване на екипа, но те не са свързани пряко със споразумението.

Основната дейност на IMS е свързана с осигуряването на услуги за развиващи се фирми, които искат да навлязат на пазара в Южна Америка. Там е концентрирана и по-голямата част от бизнеса на дъщерното дружество на Sony.

Централата му се намира в Маями, като има още офиси в Бразилия, Мексико, Аржентина, Колумбия, Чили, Панама, Перу, Еквадор и Уругвай. IMS работи с водещи марки като Foursquare, LinkedIn, Spotify, Snapchat, Twitter, Yahoo, Twitch и Vevo.

Httpool има собствени офиси в Индия, Хонконг, Австрия, България, Гърция, Косово, Македония, Полша, Румъния, Словения, Сърбия, Чехия, Унгария, Хърватска, Естония, Латвия, Литва, Украйна и Русия.