Sony и Honda официално подписаха споразумение за създаване на компания за съвместно производство на електромобили. Новата компания ще се казва Sony Honda Mobility. Компанията ще се съсредоточи и върху "услугите за мобилност", пише Elektrec.

Sony Honda Mobility ще бъде създадена тази година и se планира да започне продажбите както на първия си електромобил, така и на "предоставянето на услуги за мобилност" през 2025 г.

"Новата компания ще се стреми да обедини най-новите технологии за опазване на околната среда и безопасност на Honda, възможности за развитие на мобилност, технология за производство на каросерия на превозни средства и опит в управлението на следпродажбеното обслужване с опитът на Sony в разработването и прилагането на изображения, сензори, телекомуникации, мрежи и развлекателни технологии",се казва с прессъобщение на Honda.

Като цяло Honda ще допринася със своя опит в производството на автомобили, а Sony ще допринесе със своя софтуерен и технологичен опит. Все още обаче не се знаят подробности за колата, върху която Honda и Sony ще работят заедно.

Но през февруари финансовият директор на Sony коментира, че няма да започнат сами производство на батерии или превозни средства и че компанията по-скоро ще се съсредоточи върху намирането на партньорства.

Honda разработва електрически превозни средства, но въпреки че изглежда прави някои стъпки, компанията още изостава. Те обявиха, че всички нови модели ще бъдат електрически до 2030 г., но само в Китай.

В САЩ Honda заяви, че търсенето все още не е достатъчно голямо, въпреки че всеки нов модел EV в момента е ограничен в предлагането.