SpaceX спечели договор за 149 милиона долара за изграждане на сателити за проследяване на ракети за Пентагона, стана ясно от Американската агенция за космическо развитие (SDA) в първия държавен договор на компанията за изграждане на сателити.

Компанията ускори производството на сателити за Starlink, а изпълнителният директор Илон Мъск се надява да генерира достатъчно приходи, за да подпомогне финансирането на космическите цели на SpaceX.

Според договора за SDA, SpaceX ще използва завода си за сглобяване Starlink в Редмънд, Вашингтон, за да направи четири сателита, снабдени с широкоъгълен инфрачервен сензор за проследяване на ракети.

Технологичната компания L3 Harris Technologies Inc., бивша ще получи 193 милиона долара за изграждането на още четири спътника. Очаква се компаниите да доставят сателитите до есента на 2022 г.

През 2019 г. Spacex получи 28 милиона долара от ВВС, за да използва п сателитната мрежа Starlink за тестване на криптирани интернет услуги с военни самолети. ВВС не са поръчали собствени сателити на Starlink.