Българо-гръцката газова връзка да бъде напълно завършено до края на август, съобщи  собственикът на фирмата-строител Авакс на свиканата от при президента Румен Радев среща по темата, предаде БНР.

Собственикът на фирмата-строител "Авакс" Антонис Мицалис декларира, че ще се направи всичко необходимо довършителните дейности по обекта да са факт и той да влезе в експлоатация до края на август, но си даде отсрочка, като каза, че това може да стане "до 7 или 8 септември".

Теодора Георгиева - изпълнителен директор от българска страна на проектната компания обяви, че в момента се дискутира с "Булгаргаз" кога да се активира точката за достъп за азерския газ при Комотини:

"Доколкото ми е известно, те имат сключен анекс до края на септември. Също така резервиран капацитет на Неа Месемврия и на Сидерокастро, така че ще се съобразим изцяло с поетите техни ангажименти, за да може от първата възможност ние да се включим и да активираме точка Комотини".

Това, което е известно в публичното пространство е, че "Булгаргаз" се е договорил с Азербайджан газ през Комотини да се доставя от 1 октомври.