Все по-голям става делът на електромобилите в света. Въпросът е как ще ги зареждаме. Компанията за електромобили Tesla вече позволява и зареждане на друг вид електрически коли на някои от своите зарядни станции например. Но ще трябват още много инвестиции, за да имаме нужната инфраструктура за зареждане на електромобилите.

Очаква се пазарът на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили да достигне над 207,5 милиарда долара до 2030 г. Това сочат данни на Guidehouse Insights, а това означава, че ще се появяват нови технологии и компании.

Не само шофьорите са изправени пред предизвикателства, когато става въпрос за зареждане на електромобили. Компаниите, които сменят своите автопаркове, също се нуждаят от от подобна инфраструктура трябва да имат инфраструктура. Някои от замислените иновации няма да бъдат достъпни за години наред.

Много компании работят върху решаването на проблема със зареждането. По-големите играчи като ChargePoint и EVgo досега доминираха в инфраструктура, но вече се появяват и нови стартъпи като компании Spark Charge и Blink, които със сигурност ще предизвикат по-старите играчи в бъдеще.

Километрите, които могат да бъдат минати с една зареждане скоро ще бъде проблем от миналото. Повечето електромобили могат да изминат 350-400 км. с едно зареждане и експертите казват, че това е повече от достатъчно, пише Business Insider.

Това, от което шофьорите все още се притесняват, е достъпът до зарядните станции, особена на места, на които обогатяването на мрежата от зарядни станции не е приоритет.