Без да се повлияват от пандемията на коронавируса, която доведе до спиране на по-голямата част от американската икономика, спирките за камиони и тирове по пътищата остават отворени, предлагайки на шофьорите място за хранене, почивка и зареждане с гориво по пътя им за доставяне на критичните стоки на нацията. Това сега са едни от най-важните бизнеси за САЩ, пишат авторите на CNN.

По-рано тази седмица Министерството на транспорта на САЩ заяви, че спирките на камионите сега се определят като основен бизнес, което означава, че те се разглеждат като твърде жизненоважни, за да бъдат затворени.

"През следващите седмици и месеци ще бъде от решаващо значение този бизнес да остане отворен 24 часа в денонощието", пише в писмо Джим Мълън, действащ администратор на Федералната администрация за безопасност на автомобилните превозвачи - правителствената агенция, която регулира товарната индустрия на страната. Писмото му е адресирано до Националната асоциация на операторите за спиране за камиони.

Веригите за доставки вече никога няма да бъдат същите

Веригите за доставки вече никога няма да бъдат същите

Коронавирусът ще промени света

Поддържането на спирките за камиони отворено е особено важно, тъй като нарастващият брой камиони работят по дълги часове. По-рано тази седмица федералното правителство намали ограниченията за броя часове на шофьорите, превозващи критични консумативи, като медицинско оборудване, храна, дезинфектант за ръце, сапун и други дезинфектанти. Така водачите на подобни стоки могат да работят по-дълги часове, доставяйки критичните стоки.

Докато шофьорите на камиони на дълги разстояния прекарват много време в изолация, те все още са уязвими към коронавирус.

"Те са социално изолирани 95% от времето, но тези 5% буквално всички се докосват до същите бани и помпи за гориво. Това е огромно притеснение", заяви Стив Вишели, който е социолог от Университета на Пенсилвания, изследващ автомобилната индустрия.

За да бъдат здрави шофьорите и служителите, много спирки на камиони поставиха нови правила. Такива например са използването на чаши за еднократна употреба, затварянето на закусвални и други.

Walmart наема 150 000 служители

Най-големият частен работодател в света наема 150 000 служители в пика на коронавируса

Заради засиленото търсене покрай пандемията

Pilot Flying J, който управлява спирки за камиони в 44 щата и шест канадски провинции, заяви, че екипът му почиства душове след всяка употреба с дезинфектанти и препарати за почистване на пода. Той също така е ограничил предоставянето на всякаква храна на самообслужване.

Служителите, които показват някакви симптоми на заболяване, са длъжни да останат у дома. Компанията също така прилага политика за спешни отпуски по болничен, така че работниците да не се притесняват за заплащането си, докато се възстановяват.

Джон Пертчик, изпълнителен директор на Travel Centers of America, който оперира над 260 места в САЩ и Канада, заяви, че има спад в продажбите на бензин тази седмица поради намаления трафик на автомобили. Но продажбите на дизел се повишават, каза той, вероятно от увеличеното търсене от шофьорите на камиони, извършващи доставки по време на пандемията.

Пертчик каза, че има смисъл да напомня на служителите си колко важни са те за поддържането на страната. Той дори определя задължението на шофьорите като патриотичен ход.

Пандемията пречи на доставките в Европа: Цената на зърното се вдига

Пандемията пречи на доставките в Европа: Цената на зърното се вдига

Липсва автомобилен и жп транспорт заради недостига на шофьори и машинисти