След рязко поевтиняване днес сутринта петролът успя да запише покачване на цената си през деня, след като източници посочиха, че Русия ще намали добива си на петрол, съобщава Reuters.

Все пак обаче суровината е напът да запише най-големия си месечен спад през ноември от 2008 година насам, след като досега успя да поевтинее с над 22%.

Заради увеличаването на добива в Щатите и отказа на Саудитска Арабия да ограничи производството си по-рано днес цената на сорта Brent се понижи и достигна ново дъно за 2018 година на ниво от 58 долара за барел.

Цените на петрола са най-ниски от година насам

Цените на петрола са най-ниски от година насам

Сутринта Brent се търгува по $59,16, а WTI - по $50,78 за барел

Междувременно руският министър на енергетиката Александър Новак проведе среща с местните компании ввъ вторник преди да замине за Виена, където на 6 декември ще се проведе среща на членките на ОПЕК и другите големи износителки на петрол.

"Идеята за тази среща беше да се обсъди необходимостта Русия да намали добива си. Ключовият въпрос е колко точно бързо да стане това и с какво количество", твърдят източниците на Reuters.

След излизането на тази информация фючърсите на Brent се покачиха с 51 цента до 59,27 долара за барел от 57,50 долара по-рано. Американският петрол поскъпна с 68 цента до 50,97 долара.