Американският долар се търгува във вторник без значителни колебания спрямо еврото и японската йена. Инвеститорите продължават да следят новините относно преговорите за нов пакет икономически стимули в САЩ.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси в събота призова Белия дом да се постигне споразумение за останалите нерешени въпроси, съобщава The Wall Street Journal. Пелоси и министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин планираха да проведат редовните дискусии в понеделник.

Междувременно The Washington Post съобщава, като се позовава на източници, че сделка между Пелоси и администрацията на американския президент Доналд Тръмп "не звучи като нещо неизбежно".

Китайската народна банка запази основния си лихвен процент (loan prime rate, LPR) непроменен за шести пореден месец, тъй като икономиката продължава да се възстановява от коронавирусната криза. Годишният LPR остава 3,85%. За последно този процент беше понижен през април тази година. Лихвеният процент по петгодишните заеми се поддържа на ниво от 4.65%. Експертите също не очакваха да се променят лихвите, пише Тrading Economics.

Австралийският долар спада. Централната банка на страната обсъди възможността за допълнително облекчаване на паричната политика в подкрепа на пазара на труда и икономиката като цяло, според протокола от октомврийската среща на регулатора.

Общата валута днес сутринта се търгува спрямо американската на ниво $1,1772 за едно евро при 1,1769 долара за евро в края на предишната сесия.

Стойността на долара спрямо японските пари се повиши с 0,08% - до 105,51 йени от 105,43 йени в понеделник.

Еврото прибави към стойността си 0,09% по отношение на японската валута - до 124,21 йени от 124,10 йени при закриването на вчерашата търговия.

Фунтът стерлинг е стабилен спрямо долара на ниво $1,2945 за паунд в сравнение с $1,2948 за паунд в края на предишната търговия. Британската валута се търгува около 1,0998 евро, спрямо 1,1000 евро за лира в понеделник.

Китайската валута във вторник сутринта също е стабилна на ниво около 6,6832 юана за долар в сравнение с 6,6882 юана за долар в края на предишната търговия.

Американският долар се повиши с 0,55% спрямо австралийския си съименник до 0,7035 долара.

Индексът ICE, който проследява динамиката на щатския долар спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), загуби 0,04% по време на търговията. По-широкият WSJ Dollar Index добавя 0,7%.