По време на валутната търговска сесия в четвъртък сутринта щатският долар показва слаба отрицателна динамика по отношение на еврото, британската лира и японската йена.

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута се покачва с 0,14% и се търгува спрямо долара при курс $1,1173 за едно евро в сравнение с $1,1159 за евро в края на предишната сесия.

"Еврото беше един от лидерите по растеж в последните сесии, отчасти отразявайки положителните новини за конфликта между Русия и Украйна", каза Карол Конг от CBA.

Цената на американската валута по тоношение на японската се понижава в същото време до 121,56 йени за долар срещу 121,83 йени за долар при затваряне на търговията в сряда.

Британската лира стерлинг днес сутринта се разменя срещу американския долар с 0,29% по-скъпо - по $1,3137 за един паунд

Валутните търговци следят събитията в Украйна, като цялостните пазарни настроения се променят от предпазлив оптимизъм веднага след приключването на последния кръг от преговори между двете страни до сдържан скептицизъм след докладите от Пентагона, че все още съществуват рискове от ескалация на конфликта.

Във фокуса на вниманието на инвеститорите в четвъртък са и статистическите новини от Европа. Очаква се днес да бъдат публикувани редица важни макроикономически данни, включително окончателните данни за промяната в БВП на Обединеното кралство през четвъртото тримесечие на миналата година, данни за продажбите на дребно в Германия и нивото на безработицата в Европейския съюз.