Курсът на долара в началото на валутната търговия във вторник слабо се променя по отношение на еврото и йената.

Вчера "зелените пари" се понижиха спрямо основните световни валути след заявлението на президента Донлад Тръмп, обвинявайки Китай и Русия, че умишлено обезценяват своите национални валути.

Днес сутринта еврото се търгува в диапазона около $1,2387 спрямо курс $1,2380 при закриването на сесията в понеделник.

Стойността на общата валута по отношение на японската е 132,54 йени за евро в сравнение с нивото 132,61 йени ден по-рано.

Курсът на американската спрямо японската валута е 107,0 йени за долар при 107,12 йени в понеделник.

Пред това доларът поевтиня с 0,4% спрямо еврото и с 0,2% към йенат, след като Тръмп упрекна в Twitter Русия и Китай за "играна девалвация" в същото време, когато САЩ покачват своите лихвени ставки.

Определена подкрепа за долара днес оказва коментар на шефа на Федералния резерв - Ню Йорк, Уилям Дъдли, че ако инфлация та съществено превиши поставената от Фед цел - 2%, ръководството на регулатора ще трябва да преразгледа темповете за повишаване на лихвите, правейки ги по-малко плавни.

Негов колега от Федералния комитет по откритите пазари (FOMC), Рафаел Бостик, отбеляза недостатъчния ръст на заплатите в САЩ.

Валутните търговци очакват също така срещата на Доналд Тръмп с премиера на Япония, Шиндзо Абе, по-късно ден във Флорида. На нея ще се обсъждат въпросите на глобалната търговия и отношенията със Северна Корея.

На валутния пазар в момента няма ясна посока на движение и политиката, а не основните макроикономически индикатори е неговият основен фактор.