Модерният автомобил става все по-„умен”, но докато чакаме безпилотното си бъдеще, има няколко обикновени джаджи, които могат да направят шофирането малко по-удобно за всеки водач в днешно време.

Представяме ви най-полезните технологии, които вече могат да се използват на път. Те са подбрани от изданието Business Insider.

Зарядно за кола

Ако трябва да се обадите спешно (но не да пишете съобщения), трябва да използвате GPS навигацията на телефона си или просто искате да сте сигурни, че мобилното ви устройство ще издържи до сутринта, едно простичко зарядно за кола като Aukey CC-T6 би свършило чудесна работа.

Този конкретен модел е компактен и зарежда бързо. Поддържа Quick Charge 2.0 standard на Qualcomm. (Добър вариант е и Quick Charge 3.0, ако имате по-нов и съвместим телефон.) Двата му порта би трябвало да удовлетворят почти всеки, но ако използвате изключително много устройства, може би по-ефикасно ще е да си вземете зарядно с четири порта като Anker 9.6A/48W 4-Port USB.

Bluetooth комплект за кола

Тези зарядни са удобни, ако ви трябват, за да използвате телефона си на път. За да правите всичко това по безопасен начин обаче, е добре да помислите за Bluetooth комплект за кола. Нещо като iClever Himbox HB01 е евтин и удобен начин да добавите Bluetooth функционалност към автомобила си, която ви позволява безжично да стриймвате музика, да правите хендсфри обаждания, да говорите на асистенти като Google Now или Siri, както и други дейности. А ако сте съсредоточени най-вече върху разговорите, говорител като Jabra Freeway е голям и обемист, но предоставя ясен и мощен звук.

Стойка за телефон

Всичко това става доста по-малко полезно, ако трябва да се присягате и да взимате устройството си, само за да потвърдите това, което правите. Една стойка за телефон поставя смартфона на място, където можете да го виждате и прави нещата по-малко стресиращи. Магнитните стойки за телефон вършат отлична работа.

GPS система

С нарастващата роля на смартфоните в живота ни популярността на GPS системите, естествено, се стопява. Вярно е, че ако ви е добре телефонът да изпълнява тази функция в момента, няма належаща нужда да го заменяте.

Но ако се притеснявате за издръжливостта на батерията или да изгубите обхват, все още си струва да си купите устройство като Garmin Nuvi 55LM. GPS системата е базова, но достъпна и надеждна, а в Amazon има рейтинг 4,4 от 1720 потребителски отзива.

Камера за кола

Хубаво е да имате камера на таблото на колата си подръка, ако се притеснявате за кадри, които бихте могли да представите при евентуален инцидент. Нещо като Rexing V1 ще ви помогне да предприемете защитни мерки – устройството е относително компактно, заснема видео с 1080p и има положителен отзвук в Amazon.