По един съвсем естествен начин бъдещето на технологичната компания Sony се озовава в ръцете на продукта им PlayStation.

През юли от компанията обявиха, че общо 78 процента от 546 милиона долара приходи, дошли от тримесечните печалби на фирмата, са именно от сегмента, който обхваща PlayStation. Това прави продукта златната мина на дружеството, пише Business Insider.  

Sony PlayStation 4 e доминиращ играч на пазара с видео конзоли за игри. От 2016 година общо 40 милиона са продадените копия. В сравнение с тези на Xbox One, чиито общи продажби възлизат на над 20 милиона копия, Sony е продала около два пъти повече конзоли.

В света на технологиите обаче колелото се завърта много бързо и успехът никога не е сигурен. Въпреки че Sony се превърна в истински хит на пазара за игрови конзоли, сега в играта за първенството се включва Microsoft с нови идеи.

Технологичната компания прави големи ходове за уеднаквяването на Windows 10 и Xbox конзолата като част от амбициозен план за генерално преосмисляне на работата на продукти от подобен тип.

Новият проект носи името Scorpio и предстои да види бял свят през следващата година. С идеята Microsoft показва и амбицията на компанията да диша във врата на конкурента си, като набере сериозна скорост. Това ще представя голяма заплаха за успеха на бизнеса с PlayStation.

Конзолата ще разполага с достъп Windows 10, а най-новите игри ще се синхронизират както с компютъра, така и със самата конзола.

Това означава, че ако компютърът разполага с Windows 10, то това ще позволи и достъп до много от най-добрите Xbox игри. В тази битка Sony може да срещне сериозен противник, тъй като не разполага с достъпа, който има Microsoft.