В първата седмица на новата година южнокорейският производител Samsung обяви, че пуска серия от по-евтини водоустойчиви смартфони. Това са първите нови продукти на компанията след провала на модела Galaxy Note 7.

По-късно този месец на пазара ще се появят три версии на линията Galaxy A, която е по-евтината версия на телефоните Galaxy S. Първоначално те ще бъдат пуснати в Русия, а след това и на други пазари, съобщава CNN Money.

Смартфоните ще носят наименованията Galaxy A3, A5 и A7, които ще се различават по размера на екраните и ще имат различни спецификации в сравнение с пуснатите през миналата година телефони, наречени по същия начин.

Устройствата ще бъдат водо- и прахоустойчиви. Те ще разполагат с камера с 16 мегапиксела, включително режим "селфи".

Моделът А3 ще бъде с 4,7-инчов дисплей, А5 - с 5,2-инчов, а А7 - с 5,7-инчов.

Голяма част от функциите на устройствата ще бъдат като тези на S серията. Това включва сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци. Телефоните обаче имат по-малка оперативна памет, като максимумът ще бъде 32GB вътрешна памет без възможност за допълнителна SD карта.

Все още няма обявени цени за трите модела. Традиционно обаче най-евтините версии на А серията започват от 400 долара. За сравнение тези от S серията тръгват от 800 долара.