От няколко години насам мобилните телефони с капаче са смятани за демоде. Въпреки това все още някои потребители търсят точно такива устройства. За тях от Samsung наскоро пуснаха Android смартфон в Корея с капаче и физическа клавиатура. Тези дни от компанията оповестиха и детайли и публикуваха снимки на нов такъв телефон, пише Business Insider.

Той се казва SM-W 2016 и наподобява наскоро излезлия Galaxy Folder с капаче. Дисплеят на телефона е 3,9-инчов и разполага с класическата Т9 клавиатура. Процесорът е Exynos 7420, като устройството има 3GB оперативна и 64GB вградена памет. Основната му камера е 16 мегапиксела, а резолюцията му е осем пъти по-голяма от тази на старите телефони с капачета.

Все още не е ясно на кои пазари ще бъде пуснат новият Samsung, но е малко вероятно той да стигне до САЩ и Европа. Със сигурност обаче телефонът ще стане популярен в развиващите се страни, където старомодните капачета все още са доста харесвани.

Към момента пуснатият през лятото на годината Galaxy Folder се продава за 250 долара в Корея. Неговите параметри обаче не са толкова добри, колкото на наследника му SM-W 2016, така че вероятно цената на новия смартфон ще е значително по-висока.