Google Maps скоро ще предоставя сигнали за ограничителните мерки, въведени заради новия коронавирус, пише CNBC.

Услугата ще показва на потребителите къде могат да пътуват и при какви условия ще може да се ползват услуги като градски транспорт например.

Новите функции ще се въведат в Google Maps за Android и iPhone през следващите седмици.

Ако потребителите искат да шофират до заведение, в което да си направят тест за Covid-19, независимо дали става въпрос за медицинско такова, Google ще напомня те да "проверяват указанията, за да не бъдат отпратени или да не предизвикат допълнително напрежение в местната здравна система", посочват от компанията. Тези сигнали ще започнат да се появяват като за начало в САЩ, Индонезия, Израел, Филипините и Южна Корея.

Google каза, че също така ще предупреждава за налични контролно-пропускателни пунктове. Приоритет ще имат границите между САЩ, Канада и Мексико.

По същия начин приложението ще уведомява дали общественият транспорт е бил засегнат от ограниченията и дали линии се движат по различен график. Тези сигнали първоначално ще се появяват в САЩ, Аржентина, Австралия, Бразилия, Колумбия, Франция, Индия, Мексико, Тайланд, Холандия, Испания, Белгия, и Великобритания.