Всички активни потребители на Instagram скоро ще могат да ползват нова функция на социалната мрежа. Промяната ще помага за по-удобното редактиране на снимки и спомени от ежедневието им, които публикуват в личните си профили.

Става дума за възможността любителите на социалната мрежа да запазват като чернова промените по изображенията, които редактират в устрема си да направят снимката по-атрактивна.

В момента функцията е на етап тестване, пише International Business Times.

Един от най-големите проблеми на социалната мрежа беше, че докато потребителите редактират дадена снимка, за да придобие вида, който най-много им допада, случайно могат да натиснат бутона, който ги връща назад. В този случай всички направени промени изчезваха.

Така за потребителя се създава неудобството отново да мине през целия процес на редактиране и да се опита да постигне същия резултата, както преди връщането назад.

Сега специалистите от социалната мрежа са нахъсани да направят престоя в платформата възможно най-приятен.

С въвеждането на новата функция Instagram цели да елиминира всички неудобства и да превърне сърфирането в социалната мрежа още по-голямо удоволствие за потребителите си.

Всъщност тестовата функция се появила на бял свят още миналата година. Възможността да се докоснат до нея обаче повечето потребители получили чак този месец.

Това може да говори само за амбицията на Instagram да изпипа докрай нововъведението и едва след като изпитванията на функцията приключат напълно, тя да бъде предоставена за масово ползване.

Именно затова на този етап от социалната мрежа гледат на въведението като на експеримент. А на първо място ще са мненията на потребителите, които засега за положителни.