Airbnb направи първото си придобиване като публична компания в сделка за близо 200 милиона долара, предава CNBC. Стартъпът се нарича Gameplanner.AI, който е основан през 2020 г. Той работи в така наречения "стелт режим". Компаниите, които работят в този режим го правят по различни причини, като например за защита на интелектуалната собственост. Целта на придобиването на от компанията е да ускори някои от проектите с изкуствен интелект, съобщават от Airbnb.

Един от основателите на Gameplanner.AI е Адам Чейър, който е един от основателите и на Siri. По-късно той беше придобит от Apple.

Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-добрия бизнес съвет, който е получавал

Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-добрия бизнес съвет, който е получавал

Брайън Чески получава съвет за 1 милион долара

Главният изпълнителен директор на Airbnb Брайън Ческикомантира, че генеративният изкуствен интелект радикално ще промени платформата по много начини.

Тази сделка е първото придобиване на Airbnb от 2019 г. насам. Новините за Airbnb дойдоха след съобщенията, че Google води преговори за инвестиране на стотици милиони в друг стартъп, свързан с изкуствения интелект Character.AI, който през март набра 150 милиона долара при оценка от 1 милиард долара в кръг на финансиране.