Danone обяви инвестиция от €70 милиона в първата си френска производствена линия за медицински храни. По-голямата част от инвестицията, €60 милиона, ще бъде използвана за производството на близо 30 рецепти на хранителната добавка Nutricia.
Новият обект ще произвежда близо 20 милиона литра медицинска храна годишно с цел подобряване на резултатите и качеството на живот на пациенти, страдащи от недохранване, свързано с различни болести.
В допълнение към производствената линия Danone планира да инвестира €10 милиона в нова инфраструктура, включваща котел за биомаса.
Очаква се котелът да намали въглеродния отпечатък на обекта с близо 70%.
"Хранителните навици на хората се променят, особено тогава, когато те растат, остаряват и се сблъскват със здравословни предизвикателства, а ние в Danone вярваме, че носим отговорност да помогнем на поколенията да живеят възможно най-здравословно", коментира Антоан дьо Сен-Африк - главен изпълнителен директор на Danone.
Френската компания със 125 годишна история се стреми да разработва повече продукти, които са адаптирани към нарастващите хранителни навици на милиони хора по света.