Естонската група за недвижими имоти Arco Vara е подписала сделка за придобиването на регистрираната в България Arco Lozen, която притежава шест парцела с обща площ от 53 000 квадратни метра в покрайнините на София и в близост до с. Лозен, съобщиха от дружеството.

Arco Vara, която преди четири месеца получи разрешение за строеж на жилищни сгради в столичния кв. Изток, планира да изгради луксозен затворен комплекс с апартаменти, къщи, търговски обекти, детска градина и спортни съоръжения.Стойността на сделката не бе обявена. Дружеството очаква да получи разрешение за строеж около края на настоящата година.

До декември 2020, като втора част от сделката, Arco Vara ще придобие още една неназована българска компания, която притежава още девет парцела, от които пет са предвидени за строеж, а останалите за улична инфраструктура. Общата им площ е 67 хил. кв. м.

Започва строителството на Iztok Parkside в столичния квартал Изток (СНИМКИ)

Започва строителството на нов жилищен комплекс в столичния квартал Изток

Очакваните приходи от продажбата на апартаменти е над 9 милиона евро

Освен комплекса Iztok Parkside, който ще се състои от три сгради, разположени между бул. "Драган Цанков" и ул. "Тинтява", естонската компания работи и по проекта Manastirski L!VD apartments в кв. "Манастирски ливади". Нейна е и сградата BLVD Residence, намираща се на бул. "Мадрид" в столицата.