Нов луксозен жилищен комплекс в столичния квартал "Изток" ще отвори врати през следващата година, след като инвеститорът в него - естонската компания Arco Vara, получи разрешително за строеж.

Според информация на сайта SeeNews работата по проекта ще започне още през този месец и ще приключи в края на 2018 година, след като през пролетта от фирмата обявиха, че строителството ще бъде отложено. Причина за това беше забавянето на разрешителните от страна на Столична община.

Комплексът Iztok Parkside се състои от три сгради, разположени между бул. "Драган Цанков" и ул. "Тинтява", като той ще включва 68 апартамента на обща площ от 7676 кв. м. Очакваните приходи от продажбата на апартаментите са над 9 милиона евро.

Haй-мнoгo нa бpoй щe бъдaт тpиcтaйнитe жилищa. Kвaдpaтypaтa им щe бъдe мeждy oт 85 и 112ĸв.м., ĸaтo цeнитe им зaпoчвaт oт 137,300 eвpo c ДДC. Към тях има и възможност за покупка на подземни и надземни гаражи, както и надземни паркоместа.

Финансирането на трите сгради в комплекса е осигурено на 100% от "Райфайзенбанк" ЕАД.

Това не е първият проект на Arco Vara у нас. Нейната дъщерна компания "Арко Манастирски" работи по комплекса Manastirski L!VD apartments в квартал "Манастирски ливади". Нейна е и сградата BLVD Residence, намираща се на бул. "Мадрид".

Част от групата на Arco Vara е инвестиционното дружество "Арко фонд за недвижими имоти", което се търгува на Българската фондова борса (БФБ).