Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация от старата школа. Решенията в него се взимат въз основа на ежедневни срещи, на които мениджърите обсъждат идеите си. Институцията има и "ситуационна зала", в която се излъчват водещите новинарски телевизии, предаде Zero Hedge.

Въпреки това мениджърът от компанията Майкъл Хинце посочва, че тя ще навлезе скоростно във века на технологиите. В свое интервю той посочва, че CQS ще започне да използва квантови компютри - супербърза технология, която все още е до голяма степен в етап на проучване от гиганти като Google и IBM.

Основателят на най-големия хедж фонд: Светът е полудял от лесните пари и системата е счупена

Основателят на най-големия хедж фонд: Светът е полудял от лесните пари и системата е счупена

Паричната политика е в капан и лихвите не могат да бъдат увеличени заради задлъжнялостта на компаниите, смята Рей Далио

"Опитваме се да стигнем далеч напред", казва Хинце. "Трябва да сте внимателни относно инструментите, които имате, територията, за която се борите, и противниците, срещу които се съревновавате."

Въпреки че хедж фондът ще имплементира високотехнологичните решения, CQS все пак няма да започне да се управлява от алгоритми. Вместо това компанията ще започне да си партнира с един стартъп за разработването на квантов чип, чрез който трябва да бъдат оптимизирани нейното портфолио и стратегиите ѝ за хеджиране срещу рисковете.

Портфолиото на CQS включва активи на стойност 19 млрд. долара, което до този момент се управлява с взимане на решения от анализаторите и мениджъри. Така това е един от най-големите хедж фондове в Европа. Доходността по нейния фонд CQS Directional Opportunities нарасна с 550% от лансирането си през август 2005 г., което е два пъти повече от индекса S&P 500 и около седемкратно по-високо от средностатическия хедж фонд.

На снимката: Майъкл Хинце (вторият вдясно), Гарик Израелян и Брайън Мей връчват медал "Стивън Хокинг" на Бъз Олдрин