През следващите пет години американският фармацевтичен гигант Pfizer ще инвестира над половин милиард евро във Франция за борба с пандемията. Това обяви изпълнителният директор на компанията Алберт Бурла в интервю за френската телевизия BFM, цитирано от France-Presse.

В момента Pfizer и BioNTech работят по вариант на ваксината срещу Covid-19, който ще е специално предназначен да пази срещу Омикрон. Очаква се доставките от нея да започнат през март 2022 г.

Pfizer и BioNTech: Трета доза пази от омикрон

Pfizer и BioNTech: Трета доза пази от омикрон

Акциите тръгнаха нагоре

Във Франция Pfizer влиза ва партньорство с френската компания Novasep за разработването на ново лекарство срещу Covid-19, което ще е под формата на хапчета. Припомняме, че в края на миналата година Pfizer получи поръчка от САЩ за $5,3 милиарда за лекарството Paxlovid.

Американският президент Джо Байдън коментира, че е предприел незабавни стъпки, за да осигури "достатъчно доставки от лекарството за американския народ през 2022а година", добавяйки, че лекарството "може да се окаже друг критичен инструмент в арсенала, който ще ускори пътя на Америка за окончателното излизане от пандемията".

Докато в САЩ протестите срещу ограничителни мерки срещу, както и срещу липсата на такива да са сравнителни редки, в Европа ситуацията е по-различна. Особено във Франция.

Поредният масов протест в европейската държава е този на учителите, които се изправиха срещу политиката на правителството в условията на пандемия.

Откакто децата се върнаха на училище в началото на годината, властите промениха три пъти мерките в училищата, а на фона на над 250 000 заразени с COVID-19 на ден, правителството премахна редица ограничения.

Учителите поискаха по-добра защита на работното място, защото броят на положителните проби в учебните заведения надмина дори и средните стойности за страната.

Кои държави се справиха най-добре с пандемията в икономически план и кои най-зле?

Кои държави се справиха най-добре с пандемията в икономически план и кои най-зле?

Ирландия бележи впечатляващ ръст