Нов хотелски мегакомплекс ще отвори врати в Свети Влас през 2019 година. Той ще бъде под марката на веригата RIU, която е собственост на един от големите европейски туроператори TUI.

По думите на изпълнителния директор на дружеството-инвеститор "Тера тур сървиз" Лъчезар Тодоров вложението в комплекса се очаква да бъде в размер между 45 и 50 милиона лева.

Пред "Капитал" той коментира, че обектът ще се казва RIU Palace Sunnny Beach и ще бъде петзвезден. Хотелът ще се издига на 13 етажа и ще има 350 стаи.

Комплексът ще бъде построен в местността Скеля, като застроената площ ще бъде 30 000 кв. метра. Очаква се да бъдат изградени няколко отделни сгради, а навън да има три басейна с места за общо 580 души.

Инвеститорът "Тера тур сървиз" е дружество на генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев, като то управлява всички хотели, собственост на бизнесмена.

Сред обектите на фирмата са RIU Helios Bay в Обзор, още един под марката RIU там, както и един RIU Helios в Слънчев бряг. Между Свети Влас и Слънчев бряг има още един RIU Helios Paradise, който работи от 2015 година.