Започна изграждането на завод за захарни изделия във Враца. Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5000 кв.м. в близост до заводите на МД "Електроник" и "Теклас България". Това става ясно от съобщение на Община Враца.

Размерът на инвестицията е 18 милиона лева

Съсобственикът на фирма "Синьо лято 23" ООД - Тони Христов заяви, че инвестицията е дългосрочна, защото по негови думи Враца има потенциал за реализиране на мащабни проекти в сферата на производството.

Кметът на града Калин Каменов изрази увереност, че съвсем скоро във Враца ще стартира още едно производство, което ще осигури нови работни места и дълготрайни партньорства с местни фирми и предприемачи.

Според думите на представителя на фирмата-изпълнител на строежа ILPM Кристина Димитрова комплексът ще бъде изграден до 12 месеца.

Инвеститорът е на пазара със захарни изделия от 2007 година. Зад името на компанията BG LINE са обединени 6 производствени бази от различни градове на България. Сред най-разпознаваемите изделия на фирмата са сладкишите с марка "Хели".

Общо в производството и търговията зад бранда - BG LINE стоят над 500 души. Продуктите на компанията са познати не само в Европа, но и в Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Мароко, Палестина и много други страни.