Германският автомобилен производител Volkswagen планира до 2028 година да пусне 70 нови автомобили. В резултата на това общото количество произведени от компанията електромобили за периода ще достигне 22 милиона единици, се казва в съобщение Volkswagen.

По-рано компанията предвиждаше да разработи 50 нови модели електрически коли и да произведе следващите десет годни 15 милиона такива превозни средства.

От Volkswagen отбелязват, че с увеличаване производството на електрически автомобили в рамките на програмата, насочена към съкращаване на вредните емисии, компанията си поставя цел до 2025-а да намали изхвърлянето на CO2 от своите коли с 30% в сравнение с 2015 година.

Шефът на VW: Малките електромобили ще бъдат значително по-скъпи от конвенционалните

Шефът на VW: Малките електромобили ще бъдат значително по-скъпи от конвенционалните

Те няма да бъдат достъпни за хората с ниски доходи, казва Ханс-Дитер Пьоч

В рамките на тези цели автомобилният производител електрифицира своите продукти, инвестирайки в тази сфера 30 милиарда евро до 2023 година. Предполага се, че към 2030 година делът на електрическите коли в общия брой на произвежданите от Volkswagen превозни средства ще нарасне минимум до 40 процента.

От Volkswagen припомнят, че през 2019 година стартира производството на първите електромобили от ново поколение: AUDI e-tron и Porsche Taycan. Компанията отбелязва, че вече са поръчани по 20 хиляди коли за всеки от тези модели.