След повече от година дистанционна работа в много индустрии, работодателите започват да връщат работниците в офиса, дори на фона на новия вариант на коронавируса.

Според проучване обаче много американци казват, че биха били готови да им се намалят заплатите, да се откажат от почивните дни или да работят повече, но не и да се връщат в офисите, пише Bloomberg.

Онлайн проучването е поръчано от застрахователна компания Breeze и е проведено от социологическата фирма Pollfish през юли. В запитването участват 1000 души. Според данните 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло дистанционно, са готови да взимат по-ниска заплата, за да останат да работят от дома.

Повечето хора заявят, че са готови заплатите им да бъдат намалени с най-много 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови да се откажат от 25% от заплатата си, за да работят дистанционно.

46% заявяват, че могат се откажат от една четвърт от почивните си дни, а 15% заявяват, че ще се откажат от всички платени почивни дни, за да могат да работят от вкъщи.

Проучването има и забавна част. Анкетиращите питат какво биха жертвали хората, за да работят от дома си. Повече от половината казват, че ще се откажат от Netflix, социалните мрежи или Amazon за една година. Една трета от анкетираните дори заявяват, че ще се откажат от правото на глас на всички бъдещи национални и местни избори.