Ръководството на Goldman Sachs задължи със заповед всичките си служители да бъдат напълно ваксиниран срещу коронавирус, за да работят в офисите в САЩ, предава BBC. Инвестиционната банка заяви, че от 7 септември всички служители, заедно с клиенти и посетители, ще трябва да бъдат с пълна ваксина, за да имат право да влизат в сградите на финансовата институция. Днешната новина идва след като ваксината с две дози на Pfizer получи пълно одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA). 

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В ресторантите ще се влиза само с ваксина или отрицателен PCR, а чиновниците в Краснодар остават без бонус, ако се разболеят

Банката ще въведе и задължителни тестове на служителите си веднъж седмично. Очаква тези от тях, които не са напълно ваксинирани, да работят от вкъщи ако работата им го позволява. За останалите все още не се казва какво ще се случи. Пред BBC от банката коментираха, че политиката се въвежда в САЩ, където работниците се върнаха в офиса през юли, а не на обектите по целия свят. Доказателство за ваксинационен статус ще се изисква чрез специално приложение от октомври.

Goldman Sachs купува инвестиционния бизнес на NN Group за $1,9 милиарда

Goldman Sachs купува инвестиционния бизнес на NN Group за $1,9 милиарда

NN Investment Partners управлява активи за $355 милиарда

От днес ще се изискват маски за лице - независимо от статуса на ваксинация - във всички общи части на сградите, като фоайета, асансьори, коридори, тоалетни и кафенета, с изключение на масите за хранене.

По-рано от финансовата институция бяха наредили на американските си банкери да разкрият статуса си на ваксинация, преди да се завърнат в офиса, но след това се въздържа от налагането на това.