Директни полети между София и Баку могат да започнат от началото на следващата година. Това стана ясно по време на посещението на българския президент Румен Радев в Азербайджан.

"Добрата новина е намерението на ръководството на Азербайджан да открие директна самолетна линия между Баку и София от 1 януари догодина, когато България ще поеме председателството на Съвета на ЕС", коментира държавният глава.

Неговият колега Илхам Алиев заяви, че е важно двете страни да си сътрудничат и в областта на енергетиката.

"Южният газов коридор, който ще свързва двете страни, е голям транснационален газов проект и финансовият елемент на този проект е 40 милиарда долара. В него участват седем страни", посочва той

"От находището "Шах Дениз 2" в Азербайджан ще постъвпа газ в България", допълва държавният глава. По неговите думи местни компании имат интерес да участват в газификацията у нас.

Ихман Алипиев коментира, че в близко бъдеще ще започне експлоатацията на железопътната линия Баку - Тбилиси - Карс, като посочва, че България може ще вземе активно участие в този проект, защото страните, които са по протежението на тази линия, ще получат допълнителни възможности.