На Общото събрание на Асоциацията на българските банки (АББ), проведено на 26 март 2019 г., бяха избрани нови членове на Управителния съвет на Асоциацията. Това са изпълнителният директор на "Банка ДСК" Диана Митева, Георги Костов, изпълнителен директор на "Централна кооперативна банка", Теодора Петкова, която ще замени в УС на АББ Левон Хампарцумян, от момента на встъпването си в длъжността главен изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк", и Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц Банк България".

Общото събрание на АББ освободи, като членове на УС на АББ, главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова и изпълнителния директор на ЦКБ Георги Константинов, поради изтичане на вторите им тригодишни мандати в управителния орган. Беше приета и оставката на Левон Хампарцумян, подадена поради преминаване от поста главен изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" АД на позицията председател на Надзорния съвет на банката от 1 май, както и оставката на Емил Ангелов, подадена поради предстоящото финализиране на сделката по придобиването на "Банка Пиреос България" АД от Пощенска банка и наличието на представител на тази банка в УС към момента - главният изпълнителен директор на кредитната институция Петя Димитрова.

Управителният съвет избра за заместник-председател на УС на АББ Диана Митева. Председател продължава да бъде главния изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов.

Левон Хампарцумян напуска директорския пост в UniCredit Bulbank
Обновена

След 18 години начело: Директорът на най-голямата банка у нас слиза от поста

На негово място ще застане Теодора Петкова